Usenetről röviden

Usenetről röviden

Hogyan tudom a GEMA által letiltott videókat nézni?

2014. október 04. - StanLee

Azok akik kint vannak Németországban, biztos sokszor látták már, főleg a youtube-on, hogy a hőn áhított videó a szerzői jogok tisztázatlansága miatt nem megtekinthető. A külföldi előadók videóin nem is voltam meglepődve, de eléggé megmosolyogtam, hogy a magyar előadók (inkább kiadók) érdekeit védve, egyes magyar zenekarok videói nem nézhetők meg Németországban, a GEMA tevékenységének köszönhetően.

Mit lehet tenni, ha mégis arra vetemdnénk, hogy nosztalgiából Kozsó-t hallgatnánk (és néznénk), de a youtube-on a videó le van tiltva?

  1. Az első és legegyszerűbb dolog, hogy nem nézzük meg a videót. De ugye annyira honvágyunk van, hogy ez nem opció.
  2. Valamelyik VPN szolgáltatónál előfiezetünk, hogy ne német, hanem valamilyen egyéb külföldi IP címmel lásson minket a youtube, és engedje Kozsó-t nézni.
  3. A DigitalOcean-nél előfizetünk egy dropletre és telepítünk egy VPN szervert, hogy aztán pl. holland IP címmel nézhessük kedvenc magyar előadónk klippjét.
  4. Az utolsó ingyenes lehetőség, a YouTube Unblocker AddOn használata. Ez ingyenes, csúcsidőkben eléggé lassú, de működik. Az ingyenességért cserébe reklámot fogunk kapni, de szerintem ki lehet bírni, ha nem akarunk a 2. és 3. szolgáltatásért fizetni, és meg akarjuk nézni a klippet.
  5. Használjuk valamelyik YouTube videó letöltő programot, pl. ezt itt. Van több másik oldal is, amivel a videók letölthetők a gépünkre, használjuk azt, amelyik tetszik.

Én személy szerint a 3. megoldást választottam, mivel azzal saját VPN kapcsolatom van, így nyilvános helyeken is használhatom a számomra fontos netes szolgáltatásokat, anélkül, hogy bármilyen veszélynek tenném ki magam.

A bejegyzés trackback címe:

https://usenetuser.blog.hu/api/trackback/id/tr666759247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása