Usenetről röviden

Usenetről röviden

No torrent ha Németországban vagy

2014. március 30. - StanLee

Tegnap az IT guy UseneXT-et nyomott a munkahelyen. Kissé ledöbbentem, mert a katonai berkekből származó jóember szinte minden lehetséges program telepítését tiltja a céges gépekre a külső veszélyek miatt (!), de azért ő a munkahelyről nyomja az usenet letöltést - ami önmagában nem fog a céges hálózatban károkat okozni, csak az irónia kedvéért.

Nemrég olvastam a statisztikát, hogy sok magyar van itt Németországban, és ugye hozzuk magunkkal a régi berögzült szokásainkat, a fiatalok többek között a torrentezést. Nem a torrentezés jogszerű mivoltát akarom a blogban megvitatni, hanem azt, hogy milyen veszélyei vannak a torrent-en keresztüli letöltésnek itt Németországban.

  1. Az első és legfontosabb, hogy jó sok pénzre beperelhetik a torrentezőkre vadászó ügyvédi irodák azt, akit csak részlegesen is, de rajtakapnak egy kis torrentezésen. Kollégám a szilveszteri buli alkalmával töltött le pár éve egy Bravo Hits albumot, rajta egy Bushido számmal, csak 400 eurojába került a Bushido ügyvédjétől jött fizetési felszólítás...
  2. Ha a gyerek torrentezik, a szülő a felelős a csemete tetteiért, első körben az, akinek a nevén van az internet előfizetés. Itt nem tökörésznek, hogy a gyerek kiskorú, meg a szülő nem tudott a letöltésről. Itt fizetsz vagy mehetsz pereskedni.

Mit tehetsz az ellen, hogy nehogy megbüntessenek?

  1. Lemondasz a torrentezésről. Ugye ez abban az esetben lehetetlen, ha szinkronos filmet, sorozatot akarsz nézni, mivel itt magyar nyelvű forrás nincs.
  2. Veszel egy VPN szolgáltatást, és a torrentezős adatforgalmat teljes egészében egy magyarországi VPN szerveren keresztül folytatod, hogy csak a magyar IP-t láthassa bárki is.
  3. Ha nem magyar nyelvű dolgokra van szükséged, akkor átnyergelsz az USENET-re és a zenét, sorozatot (szigorúan eredeti nyelvűt) onnan töltöd le, mivel az ügyvédi irodák megbízói ezt a csatornát nem tudják kontrollálni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://usenetuser.blog.hu/api/trackback/id/tr415884420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása